Autourheilua amerikkalaiseen tapaan


Yhdysvalloissa Formula 1 Grand Prix ei ole lyönyt läpi samalla tavalla kuin Euroopassa, ja syynä saattaa olla heidän omissa autourheilutapahtumissaan, jotka ovat todella näyttäviä tilaisuuksia, joissa ei säästetä missään. Pohjoisamerikkalainen Nascar on Yhdysvaltojen suosituin autourheilukilpailu, joka kerää valtavassa mittakaavassa yleisöä, faneja ja kilpailuun osallistujia. Nascar on myös tuttu Autot-animaatiosta, jossa kerrotaan Salama McQueenin, Martin ja kumppanien seikkailuista.

Nascar-sarjassa ajetaan ovaalinmuotoista rataa todella kovaa autot tiiviisti peräkkäin, jossa sijoitus autoilla vaihtuu jatkuvasti. Vauhtia on reippaasti yli 200 ja koska autoissa ei ole mitään ylimääräistä teknologiaa, on kuskin ajotaidolla suuri rooli kilpailussa pärjäämiselle. Nascarissa ajetaan eri luokkia, mutta Sprint Cup on sarjan ehdoton pääluokka, jossa autot painavat 1500 kiloa ja konepellin alla hyrisee raivoisa V8 moottori, jossa on kokonaiset 800 hevosvoimaa.

Toinen amerikkalainen autourheilulaji on IndyCar Series, joka perustettiin vuonna 1994. IndyCar Series on kilpailija Champ Carille, joka on entinen CART. Tämän sarjan autoihin, jotka muistuttavat ulkonäöltään F1 autoja, moottorit toimittaa Honda ja Chevrolet. Kaudella ajetaan 96 kilpailua ja sarja tarjoaa kansainvälisen rivin kuljettajia moottoriurheilun monipuolisimmilla haasteilla.