Historiallinen Le Mans


Le Mansin 24 tunnin ajon kokeminen on monen kilpakuskin suuri unelma. Kilpailu ajetaan Ranskan Circuit de la Sarthen radalla, jossa otetaan mittaa kestävyydestä, luotettavuudesta ja suorituskyvystä.

Ensimmäinen kilpailu ajettiin vuonna 1923 ja kilpailu on järjestetty vuosittain lukuun ottamatta muutamaa katkosta, jotka ovat usein johtuneet maailmantilanteesta. Ajettavan matkan pituus on noin 13,6 kilometriä ja rata koostuu yleisistä teistä ja itse kilparadasta. Lisäksi kilparataan on tehty erilaisia turvallisuusratkaisuja, jotta vältytään vakavilta onnettomuuksilta, joista esimerkkinä vuoden 1955 onnettomuus, jossa menehtyi useita ihmisiä.

Kilpailuun osallistutaan tietyn tyyppisillä autoilla, jotka ovat LMP1, LMP2, sekä GT:t, jotka perustuvat sarjatuotantoautoihin. Le Mansissa kilpailevat kolme kuskia yhdessä autokunnassa ja tänä vuonna tämän kuuluisan kilpailun voittivat Nico Hülkenberg, Earl Bamber ja NickTandy Porschella. Kierroksia tuli yhteensä 395. Suurena uutisena julkaistiin myös, että Ford palaa ensi vuonna legendaarisen Le Mansin 24 tunnin –kilpailuun uudella Ford GT versiolla.