Jalkapallon kiehtova maailma


Jalkapallo on kehitetty jo 1800 -luvun lopussa ja sitä pelataan edelleen intohimoisesti ja maailmanlaajuisesti. Jalkapallossa yhdistyy joukkuepeli, hyvä kunto ja ryhmädynamiikka. Jalkapallo yhdistää niin ikään kannustajat kuin pelaajatkin. Lisäksi siinä yhdistyy ihmiset rotuun, sukupuoleen tai asemaan katsomatta.

Harrastus vai ammatti

Jalkapallo on siinäkin mielessä kiva laji, että siihen ei tarvitse hankkia paljon varusteita. Siinä pääsee alkuun periaatteessa pallolla, hyvillä kengillä ja urheiluvaatteilla. Tämän vuoksi jalkapalloa pelataan ympäri maailman – maan rikkaudesta tai köyhyydestä huolimatta. Kaikilla on siihen siis mahdollisuus. Erilaisia jalkapallovarusteita voi etsiä esimerkiksi urheiluliikkeiden sivuilta.

Harrastuksesta voi kehittyä kunnon ammatti. Toki se vaatii paljon harjoittelua, ehkä hieman onneakin, ja reilusti motivaatiota. Ammattijalkapalloilijoita on lähes joka mantereella ja tästäkin johtuen jalkapallo on maailman suosituin urheilulaji. Vaikka ei itse yltäisi ammattimaiseen peliin, niin sitä voi seurata TV:stä. Laji on koukuttava, dynaaminen ja äärimmäisen jännittävä sekä kentällä että katsomossakin.

Kannusta suosikkijoukkuettasi

Jalkapallon parissa viihtyvät myös innokkaimmat fanit ja jo kannustaminenkin tuo yhteen samankaltaiset ihmiset. Kannustusjoukoissa on yhteenkuuluvaisuuden tunnetta ja mikäpä sen parempi puheenaihe seuraavana päivänä kuin edellispäivän matsi. Pelaajille on tärkeää myös innokkaat kannustusjoukot, sillä se tuo lisämotivaatiota. Kannustaa voi joko pieniä lapsipelaajia tai maajoukkuetasolla – tärkeintä on hyvä henki ja yhteenkuuluvuuden tunne.

Jos mielii syksyisin uutta harrastusta, niin liity lähialueen jalkapallojoukkueeseen joko pelaamisen tai kannustamisen merkeissä. Katso netistä lisää esimerkiksi Suomen Palloliiton sivuilta.