Rallikuskin sponsorointi


Kaikissa urheilulajeissa pyörii isot rahat palkintojen lisäksi sponsorisopimusten muodossa, näin myös suomalaisten rakastamassa rallissa. Ralli ei nimittäin ole mikään halpa laji ja tämän takia monet rallikuskit joutuvat turvautumaan sponsoreihin päästäkseen alan huipulle. Rallikuskille sponsoreiden etsiminen ei välttämättä ole helppoa, mutta oikeiden kontaktien ja maineen kautta sponsorit voivat parhaimmassa tapauksessa itse olla yhteydessä rallikuskiin sponsorointisopimuksen kannalta. Sponsorikohdetta etsivälle yritykselle ralli on oiva urheilulaji, sillä mainostilaa saa rallikuskin lisäksi myös itse ralliautosta.

Mainoksista näkyvyyttä brändeille

Sponsoroinnin perusideana on auttaa sponsoroitavaa rahallisesti, ja vastavuoroisesti saada näkyvyyttä omalle brändille tai tuotteille. Ralliautoon ja kuskin varusteisiin sijoitetut mainokset ovat loistava tapa tuoda oma yritys tunnetuksi isommalle yleisölle. Jos haluat osviittaa tuotteista, joihin mainoksen voi sijoittaa, vilkaise näitä tuotteita esimerkkinä. Kuten varmasti huomaat, mahdollisia paikkoja mainoksen sijoittamiselle on äärimmäisen paljon ja tässäkin aiheessa luovuus saattaa tuottaa lisätulosta. Tärkeintä on muistaa ja huomioida oikea kohdeyleisö sponsoria valitessa.

Oikean yhteistyökumppanin valinta

Jos rallikuski itse on yhteydessä yrityksiin sponsorisopimuksen tiimoilta, kannattaa jo heti alkuun tehdä tarkka raja minkälaisiin yrityksiin on yhteydessä ja millaiset yritykset saattaisivat olla kiinnostuneita rallikuskin sponsoroinnista. Rallialalla on nähty monenlaisia yrityksiä yhteistyökumppaneina. Näistä voi ottaa pientä esimakua aloista, jotka voisivat olla kiinnostuneita mainostamaan omaa yritystään rallikansalle. Mielessä kannattaa myös pitää se, ettei sponsoriksi pyydä tai hyväksy yritystä, jonka arvomaailma ei kohtaa omaasi tai muuten tuntuu epäilyttävältä.